Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Proslava župnog blagdana Imena Marijina u Kamanju

Preč. mr. Marko Kovač, biskupski vikar za pastoral i kancelar Zagrebačke nadbiskupije, predvodio je misno slavlje povodom župnog blagdana Imena Marijina u Kamanju. Proštenje je proslavljeno u nedjelju 15. rujna 2024. godine. Župna crkva posvećena je Imenu Marijinu, gdje oko 120 godina veliki broj hodočasnika iz šire okolice i susjedne Slovenije hodočasti kamanjskoj zaštitnici.

Prvu jutarnju misu na župni blagdan predvodio je upravitelj Župe vlč. Matija Slišković, a slavljena je i misa na slovenskom jeziku koju je za hodočasnike iz susjedne Republike Slovenije predvodio župnik iz Metlike vlč. Primož Bertalanić.

Svečano misno slavlje u 11 sati predvodio je preč. Marko Kovač, biskupski vikar za pastoral i kancelar Zagrebačke nadbiskupije, uz koncelebraciju svećenika Ozaljsko-lipničkog dekanata. U propovijedi potaknuo je okupljene vjernike na važnost vjere, a posebno je naglasio važnost sakramenta ispovjedi i pokajanja. Istaknuo je i važnost štovanja Blažene Djevice Marije.

Ovom prigodom preč. Marko Kovač blagoslovio je obnovljenu i novouređenu sakristiju. 

​U 16 sati slavljena je misa zahvalnica, uz tradicionalni blagoslov djece.

Za proslavu župnog blagdana župnjani su se pripremali trodnevnom duhovnom pripravom koju je predvodio novi upravitelj Župe vlč. Matija Slišković, a propovijedio je i vlč. Tomislav Medić, upravitelj Župe sv. Martina biskupa u Svetom Martinu pod Okićem.

Mijo Maršić, župni medijski suradnik