Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Caritas Zagrebačke nadbiskupije sudjelovao na 21. Gerontološkom tulumu

Caritas Zagrebačke nadbiskupije sudjelovao je na tradicionalnom zagrebačkom Gerontološkom tulumu, koji je održan 1. listopada u Parku Josipa Jurja Strossmayera u organizaciji Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Grada Zagreba povodom Međunarodnog dana starijih osoba.
 
Tijekom trosatne manifestacije održan je prigodni kulturno-zabavni i rekreativni program, a na štandovima su predstavnici brojnih domova za starije osobe, gerontoloških centara Grada Zagreba, udruga umirovljenika i drugih organizacije civilnog društva predstavile svoje usluge i aktivnosti za osobe starije dobi - kako je to predvidio organizator, nadležni gradski ured, koji je također predstavio svoje programske aktivnosti i usluge.
 
Svojim dolaskom Manifestaciju je podržao i gradonačelnik grada Zagreba Tomislav Tomašević, koji je održao govor i obišao štandove.
 
Zagrebački Caritas je na svojem štandu građanima predstavio razne oblike pomoći koje nudi starijim osobama - materijalnu, novčanu, savjetodavnu, psihološku te pomoć po kojoj je već godinama najprepoznatljiviji - pomoć u kući i pomoć kroz posudbu ortopedskih, invalidskih i medicinskih pomagala, uz napomenu da je trenutno kapacitet korisnika Usluge Pomoć u kući popunjen.
 
Na Caritasovom štandu je više od sto građana izmjerilo tlak i šećer u krvi, a po potrebi im je medicinska sestra gđa Emilija, dugogodišnja Caritasova volonterka, davala i zdravstvene savjete.


 
Tekst i fotografije: Caritas Zagrebačke nadbiskupije