Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Predstavljanje Caritasa volonterima HKS-aČlanovima volonterske skupine Hrvatskog katoličkog sveučilišta 6. ožujka predstavljen je rad Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s ciljem upoznavanja mogućnosti volontiranja.

Susret je organizirala voditeljica volonterske skupine mag. Valentina Kanić, asistentica na Odjelu za sociologiju. Prigodnu prezentaciju održala je mag. Ivana Reić, koordinatorica volontera i volonterskih aktivnosti zagrebačkog Caritasa.

»Želimo potaknuti naše studente da kroz karitativni rad prakticiraju kršćanske vrijednosti. Kao katoličkom sveučilištu, suradnja sa zagrebačkim Caritasom najrazumljiviji je izbor. Ipak, današnja prezentacija jedno je u nizu upoznavanja koja planiramo ostvariti s raznim ustanovama čiji rad oni mogu poduprijeti svojim volontiranjem«, objasnila je mag. Kanić, voditeljica volonterske skupine koja trenutno broji dvadeset i šest članova.

Prije prezentacije o radu zagrebačkog Caritasa i mogućnostima volontiranja, članovi Volonterske skupine molili su u Sveučilišnoj kapeli križni put prema razmatranjima bl. Majke Terezije iz Calcutte.

»Pobožnost križnoga puta, prvoga u ovoj korizmi, predvodio je dr. sc. Krunoslav Novak, koji se uvelike brine za pastoral naših studenata. Drago mi je da su naši studenti odabrali ovaj križni put koji ima 'socijalnu' notu i potiče nas na solidarnost s bližnjima. To je upravo ono što želimo pobuditi kod studenata - da njihov karitativni i volonterski rad proizlazi iz vjere«, naglasila je mag. Kanić.


KONTAKT
Ivana Reić, koordinatorica volontera i volonterskih aktivnosti
M - 099 26 20 470 / T - 01 29 44 489 / E - ireic@czn.hr
Autor: Caritas Zagrebačke nadbiskupije