Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Papin nagovor na Cvjetnicu

Na završetku ovog slavlja upućujem poseban pozdrav izaslanstvu od 250 biskupa, svećenika, redovnika i laika, koji su sudjelovali na susretu posvećenom Svjetskom danu mladih, kojeg je organiziralo Papinsko vijeće za laike. To je početak priprava za idući Svjetski dan mladih, koji će se održati u srpnju 2016. u Krakowu pod geslom "Blago milosrdnima, oni će zadobiti milosrđe" (Mt 5,7).

Uskoro će skupina mladih iz Brazila predati križ svjetskih dana mladih mladima iz Poljske. Ivan Pavao II. je prije trideset godina zadužio mlade da nose taj križ po cijelom svijetu kao znak Kristove ljubavi za čovječanstvo. Dana 27. travnja s radošću ćemo proslaviti kanonizaciju toga pape, zajedno s Ivanom XXIII. Ivan Pavao II., koji je bio inicijator Svjetskih dana mladih, postat će njihov veliki zaštitnik; u općinstvu svetih nastavit će biti za mlade iz cijeloga svijeta otac i prijatelj.

Molimo Gospodina da taj križ, zajedno s Marijinom slikom Salus Populi Romani, bude znak nade za sve objavljujući svijetu Kristovu nepobjedivu ljubav.

Nakon Angelusa

[...]
S radošću najavljujem da ću, ako se Bogu tako svidi, 15. kolovoza ove godine sudjelovati na velikom kontinentalnom susretu azijske mladeži u Daejeonu u Republici Koreji.
[...] (IKA)