Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Predstavljanje zbirke pjesama "Pjesnik s dvije duše"



U srijedu, 29. listopada 2014. u dvorani „Vijenac“ Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu održano je predstavljanje zbirke pjesama Pjesnik s dvije duše gospođice Ivančice Tadej.

Predstavljanje su organizirali Nadbiskupijski pastoralni institut i Društvo prijatelja glagoljice koje je knjigu i tiskalo.

Pjesnik s dvije duše, gospođica Ivančica Tadej, svoje je goste dočekala s toplim osmijehom i iskrenom zahvalnošću te pročitala nekoliko pjesama. Potom se okupljenima obratio izv. prof. dr. sc. Josip Šimunović, ravnatelj Nadbiskupijskog pastoralnog instituta koji je i sam pročitao nekoliko pjesama iz zbirke.

Nakon njega govorili su Igor Kosi i Ružica Stipčić u ime Dislocirane jedinice Sesvete Centra za rehabilitaciju „Zagreb“, Mira Kliček i Filip Cvitić u ime radnog tima koji je pripremio zbirku, prof. dr. sc. Daniela Bratković i prof. dr. sc. Zrinjka Stančić u ime Edukacijsko-rehabilitacijskoga fakulteta.

Okupljenima se obratila i autorica predgovora dr. sc. Jelena Vignjević, a priređivačica knjige i predsjednica Društva prijatelja glagoljice Biserka Draganić nadahnuto je čitala stihove gospođice Tadej.

Učenice Ženske opće gimnazije Družbe sestara milosrdnica i Glazbenog učilišta „Elly Bašić“ Ana i Lea Pavković izvele su „Serenadu“ Franza Schuberta. Za 140 nazočnih bila je to večer prepuna dobrote, čarobnih melodija, ljubavi i Božje prisutnosti. Pjesnik s dvije duše zbirka je koja čitatelje neće ostaviti ravnodušnima.
 
Kristina Repar, prof.