Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Pomagati je lako - akcija Hrvatskog Caritasa i tvrtke Lidl


Hrvatski Caritas u zajedništvu sa nad/biskupijskim i župnim Caritasima u Hrvatskoj i ove godine u suradnji s tvrtkom Lidl Hrvatska u predbožićno vrijeme provodi veliku nacionalnu humanitarnu akciju "Pomagati je lako!", kojom će se prikupljati namirnice i proizvodi potrebni socijalno ugroženim obiteljima i pojedincima, korisnicima pomoći nad/biskupijskih i župnih Caritasa diljem Hrvatske.

Akcija "Pomagati je lako!" provodit će se od 20. listopada do 10. prosinca te uključuje sve nad/biskupijske Caritase (17) i sve Lidlove trgovine u Hrvatskoj (86). Na području Zagrebačke nadbiskupije akcija se provodi u 20 Lidlovih trgovina.

Humanitarna akcija realizira se tako da građani u Lidlu kupljene namirnice i ostale potrepštine koje žele darovati odlažu u za to predviđen prostor unutar trgovine, a nad/biskupijski i župni caritasi ih usmjeravaju svojim korisnicima kojima su najpotrebnije. Po završetku akcije Lidl će dodatno donirati namirnice u vrijednosti 100.000 kn, koje su ove godine namijenjene korisnicima crkvenih pučkih kuhinja i prihvatilišta, te blagovališta za beskućnike.

Za CZN,
Stjepan Moškatelo