Papin nagovor uz molitvu Anđeo Gospodnji u nedjelju, 20. ožujka 2016.

Pozdravljam sve vas koji ste sudjelovali na ovoj proslavi i sve koji su nam se pridružili putem televizije, radija i drugih medija.

Danas slavimo 31. svjetski dan mladih, čiji će vrhunac biti veliki svjetski susret mladih krajem srpnja u Krakovu. Tema je "Blago milosrdnima: oni će zadobiti milosrđe!" (Mt 5, 7). Poseban pozdrav upućujem ovdje prisutnima mladima i protežem ga na sve mlade svijeta.

Nadam se da ćete doći u velikom broju u Krakov, domovinu sv. Ivana Pavla II. začetnika svjetskih dana mladih. Njezinu zagovoru povjeravamo posljednje mjesece pripreme toga hodočašća koje će, u kontekstu Svete godine milosrđa, biti Jubilej mladih na razini sveopće Crkve.

Ovdje s nama je mnogo mladih volontera iz Krakova. Po povratku u Poljsku, oni će donijeti onima koji su odgovorni za zemlju maslinove grančice ubrane u Jeruzalemu, Asizu i Monte Cassinu i blagoslovljene danas na ovom trgu, kao poziv da gajimo naume mira, pomirenja i bratstva. Hvala vam na toj prekrasnoj inicijativi; samo naprijed hrabro!

A sada se pomolimo Djevici Mariji, da nam pomogne da nam Veliki tjedan bude snažno duhovno iskustvo.

Angelus Domini... (IKA)

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr