HR

Aktualnosti

Objavljeno: 09.01.2017.

Božićni koncert u Ivanjoj Reki



Završetak božićnog vremena u Župi Ivanja Reka tradicionalno se obilježava božićnim koncertom na svetkovinu Krštenja Gospodinova.

Na koncertu sudjeluju zborovi Župe sv. Ivana Krstitelja Ivanja Reka (dječji zbor „Glasnici“, filijalni zbor kapele u Sopu, te župni mješoviti zbor), kao i zborovi susjedne župe Jelkovec (dječji zbor „Dječica Ivana Pavla“, zbor mladih i mješoviti župni zbor).

Ove godine kao gosti pridružili su se i muški pjevački zbor Bistrani iz Bistre. Ovogodišnji koncert četvrti je po redu, a ideja ovakvog načina obilježavanja završetka božićnog vremena potječe od vlč. Josipa Horvata, župnika obiju župa.



Na početku koncerta vlč. Horvat pozdravio je izvođače i posjetitelje, istaknuvši da, iako je liturgijski kraj božićnog vremena, smisao Božića, njegov duh i raspoloženje svaki vjernik treba zadržati u vlastitom srcu i nakon tog vremena, odnosno cijeli život treba biti prožet tim istim raspoloženjem.

Prije koncerta izveden je prikaz scene nakon Isusova rođenja kada su ga kao prvi pohodili pastiri, te poklon trojice kraljeva koji su došli u Betlehem pokloniti se novorođenom Kralju.

Kristina Hrečuk
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: