HR

Aktualnosti

Objavljeno: 20.01.2017.

Mons. Batelja u posjetu šalatskom sjemeništu

U četvrtak, 19. siječnja 2017. godine, zajednicu Međubiskupijskog sjemeništa na zagrebačkoj Šalati pohodio je njezin nekadašnji rektor mons. Juraj Batelja.

Nakon pozdrava aktualnog rektora preč. Matije Pavlakovića i generalnog duktora Luke Erdeca, usljedilo je svjedočenje mons. Batelje o vlastitom svećeničkom pozivu čiji je tijek protkan svetačkim likom blaženog Alojzija Stepinca.

Gledajući povijest vlastitog zvanja, potaknuo je sjemeništarce da otvorena srca slijede Isusov poziv pouzdavajući se da nikada neće ostati bez njegove pomoći.

Mons. Batelja je posvjedočio i genezu osobne povezanosti s blaženim Alojzijem Stepincem.

Pošto je upućen na postiplomski studij iz Kršćanske duhovnosti, nadbiskup Franjo Kuharić mu savjetuje da u magistarskom radu obradi Marijansku duhovnost u životu Alojzija Stepinca.

To je bio potez providnosti koja će nastaviti djelovati kroz poznanstvo s kardinalom Tomašem Špidlikom uz čiju pomoć kao mladi svećenik nastavlja svoju akademsku nadogradnju kao i hod kauze blaženog Alojzija Stepinca.



Mons. Batelja dočarao je šalatskim sjemeništarcima životni put našeg svetog Blaženika, kao i njegove nutarnje borbe u nasljedovanju Krista Gospodina. Sjemenišna zajednica je prigodnim poklonom i pjesmom čestitala mons. Batelji 40. godišnjicu svećeništva i zaželjela još mnoga ljeta: AD MULTOS ANNOS!

vlč. Ivan Grbešić
Ispišite stranicu: