HR

Aktualnosti

Objavljeno: 05.12.2017.

Misijska akcija učenika, roditelja i učitelja OŠ Nikole Hribara



Misijska akcija učenika, roditelja i učitelja OŠ Nikole Hribara ,prikupljanje sredstava za učenike slabog imovinskog statusa, pod nazivom „Zajedno za Ljubav“ (Ljubav sa velikim slovom Lj), prerasla je prvotno zamišljeni cilj. Inicijativom vjeroučiteljice Marije Patrlj, u suradnji sa Nacionalnom upravom Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj, akcija „Zajedno za Ljubav“ ujedinjena je sa akcijom „Djeca pomažu djeci“ .

Dio prikupljenih sredstava bit će doznačen za potrebe misijskog djelovanja najstarijeg misionara Fra Ilije Barišića, odnosno za izgradnju neophodnog mosta kao siguran prijelaz rijeke za djecu na putu do škole, te dovršetak škole u DR Kongo. Akcija u župi sv. Petra i Pavla, te u župi Sveta Tri kralja u Donjoj Lomnici započinje prve Adventske nedjelje i trajat će do 7.prosinca.

Akcija završava svečanim programom naziva „Zajedno za Ljubav“ koji će se održati  povodom Dana škole 7.12.2017., u holu škole s početkom u 18 sati kada će ravnatelj škole prof. Stjepan Maravić prikupljenu donaciju predati upravitelju Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj velečasnom Antunu Toniju Štefanu.

Pomoć za Kongo je moguća tijekom cijele kalendarske godine preko Nacionalne uprave Papinskih misijskih djela, uplatom na račun:
Papinska misijska djela u RH
Ksaverska cesta 12 a, ZAGREB
Žiroračun: HR8323600001500109114
Svrha uplate: za potrebite u DR Kongo
Poziv na broj: 00 303051
*donacije uplaćene u poslovnicama Zagrebačke banke oslobođene su naknade za usluge platnog prometa.
Ispišite stranicu: