HR

Aktualnosti

Objavljeno: 07.09.2018.

Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu započeo INTECH 2018



U četvrtak 6. rujna 2018. na Hrvatskom katoličkom sveučilištu započela je deveta po redu Međunarodna konferencija o inovativnim tehnologijama IN-TECH 2018.

Konferencija, kao i prethodnih godina, okuplja stručnjake različitih profila čiji su se radovi uzeli u obzir za objavljivanje u recenziranim znanstvenim časopisima.

Cilj Međunarodne konferencije IN-TECH je promocija znanosti koja ima primjenu u inovativnim tehnologijama. Na početku konferencije okupljenim se znanstvenicima obratio prof. dr. sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, istaknuvši kako je za Hrvatsko katoličko sveučilište važno biti domaćinom konferenciji koja za cilj ima promociju znanosti u inovativnim tehnologijama, s fokusom promoviranja mladih znanstvenika u međunarodnim krugovima.

„Sama činjenica da od ukupnog broja sudionika na konferenciji sudjeluje više od 50 % doktoranda, tj. mladih znanstvenika, doista predstavlja bitnu dodanu vrijednost ove međunarodne konferencije što od srca pozdravljam“, rekao je rektor Tanjić.

U ime organizatora Tehničkoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci, konferenciju je otvorio prof. dr. sc. Zlatan Car koji je zahvalio Hrvatskom katoličkom sveučilištu na gostoprimstvu i također istaknuo kako pozdravlja mlade znanstvenike iz petnaest zemalja okupljenih na konferenciji na kojoj će predstaviti svoje radove i doprinijeti afirmaciji svojih znanstvenih dostignuća.

Konferenciju je otvorio pozivnim predavanjem prof. dr. sc. Kohji Mitsubayashi s Medicinskoga i stomatološkog sveučilišta u Tokiju (Institut za biomaterijale i bioinženjerstvo).



Tijekom konferencije u dvije odvojene sesije bit će predstavljeno 70 radova, te više EU projekata kao što su: INNOHPC, High-performance Computing for Effective Innovation in the Danube Region i drugi.

Konferencija IN-TECH se organizira u suradnji Tehničkoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Strojarskoga fakulteta Tehničkoga sveučilišta u Pragu i, ove godine, Hrvatskoga katoličkog sveučilišta. (HKS)
Ispišite stranicu: