Papin nagovor uz molitvu Anđeo Gospodnji, Tirana, nedjelja 21. rujna 2014.

Draga braćo i sestre, prije nego zaključim ovo slavlje, želim pozdraviti sve vas, koji ste došli iz Albanije i susjednih zemalja. Zahvaljujem vam za vašu prisutnost i za svjedočenje vaše vjere.

Posebno pozdravljam vas, mladi! Kažu da je Albanija najmlađa europska zemlja i vama se obraćam. Pozivam vas da gradite svoj život na Isusu Kristu, na Bogu: tko gradi na Bogu gradi na stijeni, jer je on uvijek vjeran, i onda kada smo mi nevjerni (usp. 2 Tim 2, 13). Isus nas poznaje bolje od bilo koga drugog; kada pogriješimo, on nas ne osuđuje već nam kaže: "Idi i odsada više nemoj griješiti" (Iv 8, 11). Dragi mladi, vi ste novi naraštaj, novi naraštaj Albanije, budućnost zemlje. Snagom evanđelja i primjerom svojih predaka i primjerom vaših mučenika, znajte reći "ne" idolopoklonstvu novca – "ne" idolopoklonstvu novca! - "ne" lažnoj individualističkoj slobodi, "ne" ovisnostima i nasilju; i recite naprotiv "da" kulturi susreta i solidarnosti, "da" ljepoti nerazdvojivoj od dobra i istine; "da" životu življenom u velikodušnosti i vjernom u malim stvarima. Tako ćete graditi bolju Albaniju i bolji svijet, tragom svojih predaka.

Obratimo se sada Djevici Mariji, koju častite prije svega kao "Gospu od dobrog savjeta" koju se časti u, vama vrlo dragom, svetištu u Skadru. Njoj se u duhu obraćam i povjeravam joj čitavu Crkvu u Albaniji i čitav albanski narod, napose obitelji, djecu i starije, koji su živo sjećanje naroda. Neka vas Gospa vodi da kročite "zajedno s Bogom, prema nadi koja nikada ne razočarava". (IKA)

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr