HR

Aktualnosti

Objavljeno: 04.11.2019.

Kardinal Bozanić sudjelovao na svečanoj proslavi 350. obljetnice Sveučilišta u Zagrebu




Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić sudjelovao je na središnjoj proslavi 350. obljetnice Sveučilišta u Zagrebu koja je u nedjelju 3. studenoga održana u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović te Vlade RH i Grada Zagreba.



Povodom ove svečane obljetnice predsjednica Grabar-Kitarović uručila je Povelje Republike Hrvatske Sveučilištu u Zagrebu te fakultetima koji su proslavili sto ili više od sto godina postojanja.



Povelja Republike Hrvatske dodijeljena je Katoličkom bogoslovnom fakultetu, najstarijoj – i to ne samo crkvenoj, već i hrvatskoj – visokoškolskoj ustanovi.
 
 

Kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački i Veliki kancelar Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, sutra će, u utorak 5. studenoga, u zagrebačkoj katedrali u 18 sati slaviti svečanu Euharistiju sa zazivom Veni Sancte Spiritus za početak 351. akademske godine (2019./2020.) na fakultetima i akademijama Sveučilišta u Zagrebu te 10. akademske godine (2019./2020.) na odjelima Hrvatskog katoličkog Sveučilišta.

 
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
Foto: Davorin Visnjic/pixsell i Ured predsjednice RH
Ispišite stranicu: