HR

Aktualnosti

Objavljeno: 16.09.2023.

Nadbiskup Kutleša posjetio Kršćansku sadašnjost



Zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša, na poziv direktora i glavnoga urednika Stjepana Brebrića, posjetio je u petak 15. rujna, na blagdan Blažene Djevice Marije Žalosne, Kršćansku sadašnjost.



Nadbiskup se susreo s djelatnicima Kršćanske sadašnjosti, obišao je uredske i logističke prostore ustanove, koji su od 2007. godine smješteni u Ulica grada Vukovara.



Na kraju susreta nadbiskup Kutleša izrazio je želju da Kršćanska sadašnjost ustrajno nastavi vršiti svoje specifično poslanje evangelizacije knjigom.



Predstavnici djelatnika Kršćanske sadašnjosti Jakov Matić i Iva Knežević, kao mali znak zahvale za ovaj radosni susret, Nadbiskupu su na kraju uručili umjetničku sliku autorice Vjere Reiser, bivše zaposlenice KS-a i suradnice u izdanjima poetsko-likovne naravi, s temom vizije nebeskoga Jeruzalema (Otk 21, 1 - 3), inspirirane glagoljskim tekstom iz Vrbničkoga misala (1456. g.). Direktor Brebrić uručio je Nadbiskupu nekoliko izdanja Kršćanske sadašnjosti koja na digitalnim medijima sabiru određene aktivnosti kuće u posljednjem desetljeću, odnosno simbolične knjige poput dvosveščanoga izdanja dnevnika zagrebačkoga nadbiskupa Maksimilijana Vrhovca (1752.  - 1827.).

Kršćanska sadašnjost/TUZN
Ispišite stranicu: