Papin nagovor uz molitvu Anđeo Gospodnji u nedjelju, 9. listopada 2016.

Draga braćo i sestre, ražalostile su me vijesti o teškim posljedicama uragana koji je pogodio Karibe, a posebice Haiti, ostavivši za sobom brojne žrtve i raseljene kao i velike materijalne štete. Jamčim svoju blizinu stanovništvu i vjerujem u osjećaj solidarnosti međunarodne zajednice, katoličkih institucija i ljudi dobre volje. Pozivam vas da mi se pridružite u mojoj molitvi za tu braću i sestre, koji mnogo trpe zbog posljedica uragana.

Jučer su u Oviedu, u Španjolskoj, blaženima proglašeni svećenik Gennaro Fueyo Castanon i trojica vjernika laika. Uzdignimo hvalu Gospodinu za te herojske svjedoke vjere, koji se pridružuju nizu mučenika koji su prinijeli svoj život u Kristovo ime.

Najsrdačnije pozdravljam sve vas, dragi hodočasnici, koji ste sudjelovali na ovom Marijanskom jubileju. Hvala vam na vašoj prisutnosti! S vama želim ponoviti riječi koje je sveti Ivan Pavao II. izgovorio 8. listopada 2000. u jubilejskom Činu predanja Mariji: "Majko, želimo ti povjeriti budućnost koja je pred nama. Čovječanstvo može od ovoga svijeta napraviti vrt ili ga pretvoriti u gomilu ruševina".

Neka nam Djevica na ovoj prekretnici pomogne izabrati život, prihvaćajući i provodeći u djelo evanđelje Isusa Krista. (IKA)

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr