HR

Aktualnosti

Objavljeno: 05.11.2014.

Kad činiš dobro, čini dvostruko dobro



Caritas Zagrebačke nadbiskupije o svetkovini Svih svetih organizirao je akciju »Kad činiš dobro, čini dvostruko dobro« s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za pomoć mladima koji nakon punoljetnosti izlaze iz Caritasovih domova, kao i djeci iz siromašnih obitelji u župama na području Zagrebačke nadbiskupije.

Sugrađani su se u akciju mogli uključiti kupnjom svijeća ili uplatom dobrovoljnog priloga. Svijeće su se mogle nabaviti od 29. listopada do 2. studenoga 2014. godine u Caritasu, na adresi Vlaška 36, na Caritasovim štandovima ispred groblja Mirogoj i Miroševac, na Trgu bana J. Jelačića, ispred Katedrale te u župama Zagrebačke nadbiskupije.

Veliki doprinos provedbi akcije dala su 23 volontera, 23 zaposlenika, 13 korisnika te brojni sugrađani kupnjom svijeća i novčanim uplatama.

»Svjesni smo da nećemo moći pomoći cijelom svijetu, ali smo sigurni da ćemo pomoći određenom broju djece i mladih o čemu ćemo izvijestiti javnost nakon završetka svih planiranih aktivnosti. Upućujem iskrenu zahvalnost svima za svjedočanstvo o tomu kako iskrena vjera snažno povezuje žive i pokojne te nas potiče na plemenitost, dobrotu i solidarnost«, poručila je s. Jelena Lončar, ravnateljica Caritasa. (CZN)
Ispišite stranicu: