HR

Aktualnosti

Objavljeno: 12.11.2014.

Hodočašće župljana Župe bl. Ivana Merza na blaženikov grob



Župljani Župe bl. Ivana Merza iz Španskog hodočastili su 10. studenoga na grob bl. Ivana Merza u Baziliku Srca Isusova u Palmotićevoj.

U Bazilici se svakog desetog dana u mjesecu, na inicijativu Hrvatskog katoličkog društva prosvjetnih djelatnika, moli velika devetnica za hrvatsku mladež. Hodočasnici su prisustvovali euharistijskom klanjanju i svetoj misi koju su animirali pjevanjem. Euharistijsko klanjanje bilo je na nakanu proglašenja svetim blaženog kardinala Alojzija Stepinca.

Svetu misu koja je započela u 19 sati predvodio je upravitelj župe blaženog Ivana Merza vlč. Darko Bručić Pavuk, a propovijedao je p. Nikola Stanković. U molitvi vjernika posebno se molilo za djecu i mlade, za obitelji te za izgradnju župne crkve koju župljani župe blaženog Ivana Merza još nemaju. Na kraju misnog slavlja vjernici su se zadržali u molitvi na grobu blaženika.

Blaženi Ivan je bio veliki štovatelj Srca Isusova. Posljednjih šest godina svoga života (1922.-1928.) svakodnevno je dolazio u Baziliku Srca Isusova na sv. Misu i sv. Pričest. Božja Providnost nagradila je njegovu ljubav prema Kristovu Srcu tako što njegovi zemni ostaci danas počivaju pod svodovima Bazilike.

Nada u sjedinjenje s Kristovim Srcem našla je izraz i u njegovom posljednjem spisu - nadgrobnom natpisu koji mu danas stoji nad njegovim grobom: Očekujem milosrđe Gospodinovo i nepodijeljeno, potpuno, vječno posjedovanje Presvetog Srca Isusova.

Mirta Miletić
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: