HR

Aktualnosti

Objavljeno: 27.11.2014.

Donatorska večer za uređenje Hodočasničkog doma „Mons. Marijan Radanović“



Donatorska večer kojoj je cilj uređenje Hodočasničkog doma „Mons. Marijan Radanović“ održana je 26. studenog 2014. u Velikoj dvorani pastoralnog centra Nacionalnog svetišta svetog Josipa.

Večeri je prethodila pobožnost sv. Josipu i euharistijsko slavlje koje je predvodio vlč. Marko Vuković, nadbiskupski tajnik, u koncelebraciji s fra Franjom Tomaševićem, karlovačkim dekanom, preč. Vladom Mandurom, dekanom Karlovačkog vojnog dekanata, mons. Antunom Senteom ml., župnikom i rektorom Svetišta i vlč. Anđelkom Katanecom, župnim vikarom.

U svojoj je homiliji vlč. Vuković govorio o strahu kao jednoj od najsnažnijih kočnica u čovjeku. Strah je nešto što nas je u životu spriječilo da učinimo toliko više dobra nego što nam je pošlo za rukom i za time danas žalimo. Strah nas sprječava da učinimo neke korake u životu koji bi bili izuzetno važni, plodonosni i zadivljujući.

Nasuprot vjeri, naglasio je, ne stoji nevjera već strah. Postoje razni strahovi u nama ljudima. I kad pogledamo na njih, koja je najveća šteta koju prouzroče? Najveća šteta je što Bogu nećemo dati priliku da nas iznenadi, da učini čudo u našem životu, da se dokaže.

Kao primjer, naveo je Abrahama i sv. Josipa kojima je Bog rekao da moraju izaći iz svoje sigurnosti, napustiti svoj dom, svoju svakodnevicu. Pozvao ih je da slijede njegov glas, njegovu riječ jer je za njih predvidio nešto mnogo bolje, neko čudo. Obrativši se okupljenim vjernicima, vlč. Vuković istaknuo je da će oni danas novčano pomoći uređenju Hodočasničkog doma.

Na kraju sv. mise vlč. Vuković prenio je pozdrave i podršku kardinala Josipa Bozanića, zagrebačkog nadbiskupa, te predao prigodni i simbolični dar.

Na donatorskoj večeri okupilo se oko 200 ljudi: hodočasnici iz Siska, iz Župe sv. Barbare, Vrapče te Karlovčani. Večeri je prisustvovao i gosp. Damir Jelić, gradonačelnik Karlovca i Dubravko Delić, zamjenik gradonačelnika sa svojim suradnicima, brigadni general Mladen Fuzul, načelnik stožera i zamjenik zapovjednika Hrvatske kopnene vojske, sa svojim suradnicima, načelnik Policijske uprave Karlovačke Tomislav Kotić , te drugi uglednici iz javnog života grada Karlovca.



Bogati i ispunjeni program započeo je mons. Sente koji je na početku večeri pozdravio sve okupljene i poželio im dobrodošlicu, nakon čega su mladi, koje vodi vlč. Anđelko Katanec, izveli šaljivi i poučni igrokaz.

Gošća iznenađenja bila je pjevačica Maja Blagdan koja je uveličala večer pjevajući duhovne pjesme. Uz ukusnu hranu koju je pripremio restoran Panorama i zabavni glazbeni program grupe Lotos band, okupljeni su imali priliku odigrati i tombolu te osvojiti lijepe nagrade i na taj način također pripomoći uređenju Hodočasničkog doma „Mons. Marijan Radanović.“

Matija Barberić
župni medijski suradnik Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: