HR

Aktualnosti

Objavljeno: 16.02.2015.

Četiri bračna para zahvalila za 50 godina bračnog zajedništva



U nedjelju, 15. veljače 2015. u Župi BDM Majke Crkve i sv. Maksimilijana Kolbea u zagrebačkoj Trnovčici, u pastoralnoj godini koja je pod zaštitom Svete nazaretske obitelji, četiri su bračna para, u zajedništvu s okupljenim vjernicima, zahvalila za 50 godina bračnog zajedništva.

Početkom 1965. brak su sklopili: Suzana i Paško Dučkić, Jaga i Slavko Miličević, Ankica i Ivan Suknaić te Danica i Šime Datković.

U uvodu u sv. misu, župnik o. Andrzej Wośko SCJ pozvao je sve vjernike na molitvu za jubilarce i njihove obitelji, stavljajući ih mladima kao uzor za nasljedovanje. U homiliji je o. Wośko pokušao dati odgovor na pitanje: Što je potrebno za uspješan i trajan brak?

Prvi je odgovor: molitva, molitva i opet molitva. Ići za Isusom, hvatati ga za skute haljine i moliti s vjerom da blagoslovi, pomogne u životnim poteškoćama i ozdravlja.

Drugi je odgovor u sjedinjenosti s Isusom u svetoj Pričesti i po redovitom pristupanju sakramentu sv. Ispovijedi. Bračni par koji se redovito ispovijeda lakše rješava sve probleme, rekao je o. Wośko.

Treći odgovor je: razgovor. Razgovarati međusobno, s djecom, unučadi i prenositi svoja životna iskustva. U ta tri odgovara leži tajna uspješne „životne filozofije“, zaključio je o. Wośko.

Jelena Vuković
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: