HR

Aktualnosti

Objavljeno: 17.03.2015.

Peti križni put mladih grada Svete Nedelje - „Hodimo sa Stepincem kroz naš Grad“



Tradicionalno, po peti put, u subotu 14. ožujka 2015. u 14 sati ispred crkve Uzvišenja Svetog Križa u Kerestincu krenuo je križni put mladih grada Svete Nedelje. Okupilo se oko 200 mladih. Krenuli su na put svetonedeljskim krajem koji je bio dugačak oko 12 kilometara.



Tekstove s razmatranjima i molitvama za postaje križnog puta mladima je pripremio svetonedeljski dekan Božidar Cindori. Muka Isusa Krista ovoga puta razmatrala se tako što je slijedila život i mučeništvo bl. Alojzija Stepinca.



Križni put započeo je vlč. Dragutin Bubnjar, kerestinečki župnik, zatim je dio puta bio predvođen vlč. Marijanom Kušenićom, svetonedeljskim župnikom i drugi dio puta vlč. Josipom Horvatom, župnim vikarom župe bl. Alojzija Stepinca u Bestovju-Novakima-Rakitju.



Ove godine, pobožnost križnog puta mladih grada Svete Nedelje završila je svetom misom u crkvi bl. Alojzija Stepinca koju je predvodio mr. Anđelko Košćak, rektor Nadbiskupskog ogoslovnog sjemeništa, a svojim pjevanjem svetu misu je uzveličao zagrebački Bogoslovski oktet.


Martina Habljak
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda

Ispišite stranicu: