HR

Aktualnosti

Objavljeno: 12.02.2024.

Biskup Gorski krstio Bena Luku, peto dijete obitelj Marić

Zagrebački pomoćni biskup mons. Mijo Gorski u nedjelju 11. veljače u Župi sv. Petra apostola u Zaprešiću predvodio je misno slavlje tijekom kojega je krstio Bena Luku, peto dijete obitelji Marić.Na misnom slavlju koncelebrirali nadbiskupijski ekonom i privremeni upravitelj Župe sv. Petra apostola preč. Tomica Šestak, župni vikar vlč. Domagoj Koružnjak, dok su u asistenciji bili đakoni Krešimir Bušić i Ilija Nikolić.

Na početku homilije biskup Gorski naglasio je kako se danas prema kalendaru slavi spomen BDM Lurdske i Dan bolesnika za koji je Papa Franjo uputio poruku pod naslovom: „Nije dobro da je čovjek sam.“ Razvijajući svoju homiliju dotaknuo se liturgijskih čitanja, osobito odnosa prema bolesnima u Starom zavjetu u kojem. osim vanjskih znakova, bolesnom čovjeku teže pada izoliranost i zabranjen ulazak u zdravo ljudsko društvo.

U nastavku je pojasnio da svaka sredina ima svoje gubavce, ljude koje izbjegavamo i zaobilazimo. „Mnogi su ljudi postupcima javnog mnijenja izbačeni iz svoje životne sredine. Postoje metode koje su gore od gube – vjerska, rasna, moralna, politička podobnost stvara razlike i podijeljenosti. Važno je prevladati međusobna optuživanja lijepljenjem različitih etiketa na pojedine ljude i zajednice. Treba tražiti načina kako da se međusobno razumijemo“, zaključio je u propovijedi biskup Gorski.

Prije završnog blagoslova biskup je čestitao roditeljima malog Bena Luke rekavši da su oni u noći demografske Hrvatske jedna lijepa iskra koja budi nadu u bolju budućnost.

Misno slavlje uzveličao je Mješoviti zbor sv. Cecilije.

Ilija Nikolić
Ispišite stranicu: