HR

Aktualnosti

Objavljeno: 28.12.2013.

Biskup Gorski na slavlju u novozagrebačkoj župi Utrina


Pomoćni zagrebački biskup Mijo Gorski u koncelebraciji sa župnikom i novozagrebačkim dekanom preč. Konradom Žižekom te župnim vikarom Ivicom Šturlićem, predvodio je svečano večernje euharistijsko slavlje u petak 27. prosinca, na blagdan sv. Ivana, apostola i evanđeliste, nebeskog zaštitnika prekosavske župe Utrina.

U prepunoj župnoj crkvi svetog naslovnika župnik Žižek je na početku euharistijskog slavlja pozdravio biskupa, izrazivši mu dobrodošlicu. Čestitkom i zahvalom na kraju misnog slavlja uzvratio je i biskup Gorski, izrazivši zadovoljstvo što je vjerni Božji puk napokon okupljen u prostranoj župnoj crkvi koja se gradila dugo godina u naselju koje kao i sva ondašnje nove prekosavske župe, osnivane od šezdesetih, desetljećima nije imala svoju crkvu, nego je cijeli pastoralni život – mise, vjeronauk i sva župna događanja bio stješnjen u dvosobnom stanu. Tema propovijedi na blagdan svetog apostola i evanđeliste koji je sve vrijeme Isusova života bio najbliži Učitelju, te je živi svjedok svih Isusovih riječi, čuda i događanja koja su se zbivala, bila je u duhu Isusovih riječi iz Ivanova evanđelja "Bog je ljubav". "Ivan je navjestitelj evanđelja ljubavi, nade i upoznavanja Oca po Isusu i u Isusu", kazao je biskup Gorski te vjernicima posvijestio Ivanovo služenje u ljubavi i po ljubavi. Misu je pjesmom pratio mješoviti župni zbor.

Misu poldanicu je uz pratnju župnog zbora mladih predslavio o. Mijo Nikić, isusovac, a prvo jutarnje bogoslužje predvodio je vikar Šturlić, pjevao je ženski župni zbor.
 
Autor: Informativna katolička agencija (IKA)
Podijelite na: