Biskup Pozaić predvodio obred ispraćaja maestra don Mihe Demovića

17.3.2023.Zagrebački pomoćni biskup u miru mons. Valentin Pozaić predvodio je u petak 17. ožujka 2023. godine u Svećeničkom domu sv. Josipa u Zagrebu obred ispraćaja maestra don Mihe Demovića, preminulog svećenika i dugogodišnjeg glavnog dirigenta crkvenog zbora (regens chori) zagrebačke katedrale, koji je preminuo u 89. godini života i 64. godini svećeništva.

Prigodnim riječima od preminulog don Mihe Demovića oprostio se preč. Zlatko Pavetić, župnik Župe Dobrog Pastira u Brestju i dekan Sesvetsko-vugrovečkog dekanata te dugogodišnji suradnik preminulog maestra. "Mi kao vjernici vjerujemo da naš život smrću ne završava, nego se promijeni na nešto bolje. Sigurno je maestru sada bolje. Puno je toga za života učinio, puno je toga napravio i vjerujem da će to tek sada progovarati kada odlazi s ovoga svijeta. Na nama je da budemo svi u jednom zajedništvu, u bratskoj slozi, ljubavi i miru i da budemo spremni na odlazak s ovoga svijeta." Preč. Pavetić zahvalio je svim svećenicima u domu koji su s don Mihom proveli posljednje dane te osoblju koje je za njega brinulo.

Sprovodna misa za don Mihu Demovića bit će u utorak 21. ožujka 2023. godine u 14 sati u crkvi sv. Križa u Pičetama u Konavlima (Dubrovačka biskupija), a ukop će biti u obiteljsku grobnicu na mjesnom groblju u Pičetama nakon svete mise.
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr