Božićni koncert u crkvi svetog Lovre mučenika u Vivodini

28.12.2015.U subotu, 26. prosinca 2015., na Štefanje, održan je 10. Božićni koncert u Vivodini.

Kulturno umjetničko društvo Vivodina i ove je godine glazbenim događajem u župnoj crkvi Svetog Lovre razveselilo mnoštvo okupljenih vjernika.

Nakon što su točno u 17 sati Anđeoskim pozdravljenjem pozdravili Bogorodicu, koncert su otvorili domaćini, KUD Vivodina, pjesmama „Radujte se, narodi“, „Diva Mati“ i „Danas se čuje“, a odmah iza njih nastupio je župni zbor Svetog Lovre pjesmama „Djetešce nam se rodilo“ i „Veseli se, Majko Božja“, koji već dugi niz godina uveličava misna slavlja i sudjeluje na glazbenim susretima Ozaljsko-lipničkog dekanata povodom svete Cecilije pod vodstvom Anite Obradović Grijak i Kristine Ferko.

Gosti iz Slovenije, vokalna skupina Vitis iz Metlike obradovali su nas svojim nastupom dvjema slovenskim pjesmama, a poseban čar Božićnom ugođaju dala je skladba „Tiha noć“ na slovenskom jeziku. Dječja sekcija KUD-a Vivodina, ponos naše Vivodine, u stilu su riječi Svetog Oca, svetog Ivana Pavla II. da je najuzvišenija glazba koja se izdiže iz našega srca, otpjevali „Dobar Vam večer, japica“, „Tiha noć“, „Tri su kralja idrila“, „Božićna“ te „Pjesma k novom ljetu“, koju su djeca te večeri izvela po prvi put, a zapisana je na području Vivodine davne 1925. godine.

Za kraj nastupili su gosti tamburaške sekcije Klasje, koja već 12 godina djeluje u okviru KUD-a Žumberak iz Novog Mesta u Sloveniji, a koji izvode zabavne, narodne i starogradske pjesme nastupajući diljem Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Božićni ugođaj dočarali su slovenskim pjesmama „Poslušajte vsi ljudje“, „Tam stoji pa hlevček“ te pjesmom na hrvatskom jeziku „Kakav prijatelj je Isus“. Za kraj se zaorila cijelom crkvom Božićna himna „Narodi nam se“, a predsjednik KUD-a Vivodina, Lovro Vrbos, pozvao je sve nazočne na blagoslov škole i na domjenak u Područnu vivodinsku školu gdje se nastavilo radosno druženje gostiju i domaćina.

Kroz program je vodila studentica Marija Ferko, a crkva je bila kao i svake godine ispunjena brojnom publikom.

Sanja Benković-Marković
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr