HR

Aktualnosti

Objavljeno: 21.12.2011.

Božićni susret djelatnika Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s kardinalom Bozanićem

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu u utorak 20. prosinca 2011. godine u 17 sati s djelatnicima Caritasa Zagrebačke nadbiskupije predvođenim ravnateljicom s. Jelenom Lončar. Na susretu je bio i pomoćni zagrebački biskup mons. dr. Valentin Pozaić, predsjednik Nadzornog odbora Caritasa.

U svojoj čestitci, u ime djelatnika i korisnika te štićenika Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, s. Jelena Lončar je istaknula da je Caritas djelatna ljubav Zagrebačke nadbiskupije. »Zbog kriza, materijalnih i duhovnih, Caritas ima sve više korisnika, no uz Božju pomoć i dalje ćemo nastojati biti djelatna ljubav, biti svjedoci Božje prisutnosti u svijetu. U tim nastojanjima, izrazitu zahvalnost dugujemo volonterima kako na župnoj tako i nadbiskupijskoj razini djelovanja.«

U obraćanju djelatnicima Caritasa, Kardinal je zahvalio na hrabrom svjedočanstvu dobrote potičući ih da i nadalje budu svjedoci Božje ljubavi u društvu. Posebno je pozdravio štićenike caritasovih dječjih domova, nekolicinu njih koji su bili prisutni susretu, darujući im kao božićni dar krunicu pape Benedikta XVI. i moleći ih da pozdrave i čestitke prenesu svima ostalima u domovima u kojima se nalaze.

Kardinal je zahvalio posebno volonterima Caritasa ističući važnost volontarijata u izgradnji uzajamnosti i zajedništva. »Volontarijat je izrazito važan, zato vas potičem da u svom radu promičete vrijednost sebedarnog angažmana na svim razinama.« – istaknuo je Kardinal predajući s. Jeleni novčani dar koji su mu istog dana predale redovničke zajednice s područja Zagrebačke nadbiskupije za potrebe siromašnih obitelji.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Ispišite stranicu: