HR

Aktualnosti

Objavljeno: 08.01.2016.

Brucoši pokrenuli kolege na karitativnu akcijuPotaknuti člankom o jednoj siromašnoj obitelji, koji je tjedan uoči Božića bio objavljen u dnevnim novinama »24 sata«, brucoši Studijskog centra socijalnog rada pokrenuli studente prve godine na akciju kojom su pomogli nekoliko obitelji u potrebi.


Studentica prve godine Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Iva Omrčen vijest o potrebitoj obitelji najprije je podijelila u Facebook grupi za brucoše Studija socijalnog rada. Ugodno se iznenadila kad joj se počelo javljati dosta studenata koji su željeli pomoći. Zanimali su ih detalji o potrebama obitelji.
 
Kada se pokazala potreba za organiziranjem mjesta i načina prikupljanja te nabave potrepština, već iskusna volonterka Iva za pomoć u daljnjem tijeku akcije zamolila je Inu Delić i Ivana Fučkalu, također brucoše. Zajedno su odlučili da mjesto prukupljanja bude u zgradi Studijskog centra u Nazorovoj.
 
Već dan poslije objave akcije otišli su u studentsku menzu darovanim novcem kupiti prehrambene proizvode, a u ponedjeljak prije Božića dio prikupljenih donacija donijeli su u Caritasov područni ured na Trešnjevci, a dio odnijeli osobno nekim obiteljima iz kartoteke Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.
 
»Prikupili smo dvije vreće prehrambenih proizvoda, jednu vreću higijenskih proizvoda i jednu vreću odjeće te malo igračaka«, opisuje rezultate akcije studentica Ina, koja već otprije ima iskustva u volonterskim akcijama u rodnom Osijeku.
 
Zagrepčaninu Ivanu ova akcija je prvo volontersko iskustvo - ali, kako naglašava, pozitivno. Stoga vjeruje da je ovo lijep početak njegovog sudjelovanja u brojnim predstojećim karitativnim akcijama u koje će se rado uključivati. (CZN)
Ispišite stranicu: