HR

Aktualnosti

Objavljeno: 22.02.2024.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizirao radionicu za djecu i roditelje raseljene iz Ukrajine

Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizirao je u srijedu 21. veljače u zgradi Uprave Caritasa u Babonićevoj ulici radionicu za djecu i roditelje raseljene iz Ukrajine, koja su uključena u program osnaživanja pri Caritasovom Obiteljskom savjetovalištu.


 
Projekt "Pomoć ranjivim skupinama ukrajinskih izbjeglica u Hrvatskoj - Faza 2" provodi se u suradnji s Hrvatskim Caritasom a financiran je od strane Catholic Relief Services (CRS). Uz četiri Caritasove zaposlenice u radionici je sudjelovalo pet volontera i dvoje animatora osnovnoškolskog uzrasta.
 
Cilj radionice bio je potaknuti mlade i djecu iz Hrvatske na prihvaćanje drugih u njihovoj kulturnoj različitosti, drugačijem razmišljanju, na prihvaćanje pravila suradničkih odnosa, pronalazak zajedničkog rješenja i slično - ističe socijalna radnica i ADI savjetnica Irena Konda, koja je osmislila program i pripremila pomagala potrebna za njegovu provedbu. 
 
Na kraju radionice u ime ravnateljice Caritasa s. Jelene Lončar sudionike je pozdravila Ana Juratovac, voditeljica Socijalne službe, koja im je zahvalila na odazivu i odličnoj suradnji, a zatim je volonterka Ivana Klarić, vjeroučiteljica, povela razgovor s volonterima i djecom o prijateljstvu i međuljudskim odnosima općenito.

Na sljedećoj radionici rad po skupinama vodit će polaznici osmih razreda, uz podršku mladih volontera. 
 
U kreativnom dijelu programa volonteri i djeca na radionici su naučila kako izraditi raznolike ukrase od šperploče, koji se pričvršćuju magnetima na podlogu, a to iskustvo prenijet će svojim vršnjacima na sljedećoj radionici.


 
Caritas Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: