Kardinal Bozanić zaključio jubilej župe u Kozari Boku

27.12.2015.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić svečanim euharistijskim slavljem u subotu 26. prosinca zaključio je jubilej 50 godina župe Predragocjene Krvi Isusove u Kozari Boku.

"Dragocjen je put koji govori o prošlosti ove župe, o povijesti i svemu što je proživljavala kroz godine gradnje, trnovitost rušenja i nesebičnog ugrađivanja njezinih žitelja u ovu zajednicu. Ovaj jubilej ušao je u jubilej Drugoga vatikanskog koncila i u izvanrednu Godinu milosti. Sve nas to hrani i jača na putu vjere", istaknuo je u pozdravu župnik o. Željko Janjić.

"Rođenje Isusa u Betlehemu govori da je Bog na strani čovjeka, želi biti s čovjekom u njegovoj svakidašnjici, ne napušta ga u padovima i problemima. Božić nije samo jedan dan. Tko računa s Božićem cijele godine naći će izlaz iz svake poteškoće i nevolje… Kad bi ljudi pripremali mjesto gdje će se roditi Sin Božji ne bi izabrali Betlehem nego bi tražili doličnije mjesto. No, Bog je odabrao ovaj tijek događanja. To izaziva čuđenje, ali to je Božji put: redoviti život. Redoviti put siromašnih bez svjetske moći – time želi reći da želi biti s čovjekom u njegovoj svakidašnjici", istaknuo je u propovijedi kardinal Bozanić.

"Pedeseta obljetnica župe govori o ustrajnom hodu s Bogom svakoga dana korak po korak, o nastojanju da se slijedi Božić i glas savjesti, o opredjeljenju za dobro i za crvenost. Zato, čestitajući vam Jubilej odajem vam priznanje za ustrajnu vjeru, za pouzdanje u milosrđe Božje. Potičem vas da se uvijek uzdate u Boga i pazite da vam savjest ostane čista", istaknuo je kardinal.

Misu su suslavili i fra Toni Mutnik, fra Celestin Čakarić, fra Tomislav Smiljanić, fra Franjo Vuk i kardinalov tajnik vlč. Marko Vuković. Euharistiju je uveličao župni zbor Blaženstva. (IKA)

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr