HR

Aktualnosti

Objavljeno: 12.03.2023.

Liturgijsko-pastoralni program priprave za službu lektora



Tijekom dvije korizmene subote, 4. i 11. ožujka 2023. u dvorani „Vijenac“ Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta u Zagrebu održani su završni susreti liturgijsko-pastoralnog programa priprave za službu lektora za polaznike formacije u pastoralnim godinama 2020./2021. i 2021./2022. Program je organizirao Nadbiskupijski pastoralni institut na prijedlog mons. dr. sc. Ivana Šaška, pomoćnog biskupa zagrebačkog.



U subotu 4. ožujka na susret su bili pozvani polaznici iz Katedralnog i Zagorskog arhiđakonata, a u subotu, 11. ožujka polaznici iz Remetsko-sesvetskog, Karlovačko-goričkog i Turopoljskog arhiđakonata. Obje subote susretima je predsjedao mons. dr. sc. Ivan Šaško, dok mu se na drugom susretu pridružio i preč. mr. sc. Ivan Lukić, ravnatelj Nadbiskupijskog pastoralnog instituta.



Sudionici susreta su u dvorani „Vijenac“ čitali liturgijska čitanja Druge, Treće,  Četvrte i Pete korizmene nedjelje koja su unaprijed pripremili te su potom zajedno s predsjedateljem davali sugestije i komentare u svrhu daljnjih poboljšanja čitalačkih vještina potrebnih za naviještanje Božje riječi u liturgiji.

Na oba susreta sudjelovalo je 60 sudionika koji će biti uvedeni u službu lektora.





Željko Valjak
Ispišite stranicu: