HR

Aktualnosti

Objavljeno: 29.12.2013.

Misa zahvalnica u crkvi sv. KatarineU crkvi svete Katarine na zagrebačkom Gornjem gradu uoči blagdana Svete obitelji, u subotu 28. prosinca po tradiciji te akademske crkve na misi zahvalnici parova vjenčanih u toj baroknoj crkvi, okupilo se više od tri stotine pedeset vjernika, odnosno oko sto dvadeset bračnih parova i obitelji s djecom. Večernju misu uz zbor akademske crkve predslavio je rektor crkve mr. Vlado Magić.
 
U propovijedi je okupljenim bračnim parovima čestitao na hrabrosti, kazavši: "Danas, kada se sve manje parova vjenčava, čestitam na hrabrosti, vama bračnim parovima, danas mnogima očevima i majkama obitelji, nekima već djedovima i bakama, pa i pradjedovima i prabakama, što ste svjesno i odgovorno preuzeli tu 'avanturu neizvjesnosti', kako danas mnogi nazivaju brak i obitelj, i da ste s Bogom u vjeri i molitvi, osnovali ili ćete, vi mladi tek vjenčani, osnovati obitelji i tako surađujući s Božjim planom stvaranja, nastaviti graditi novi, bolji svijet. Svjesni smo da je danas sve manje mladih obitelji, sve manje kolijevki, a sve više svježih humaka. Vi mladi, koji ste tek počeli bračni život, vi ste oni o kojima ovisi kakva će biti budućnost Hrvatske, budućnost hrvatskoga naroda. Zemlja kolijevki ili humaka", kazao je vlč. Magić.
 
Prije i nakon mise okupljeni bračni parovi po običaju su obilato darovali namirnice te novčane iznose za potrebe siromašnih gornjogradskih obitelji i starijih samaca.
 
Autor : Informativna katolička agencija
 
Ispišite stranicu: