Mons. Pozaić krstio peto dijete u obitelji Marčinković

29.12.2011.

Pomoćni biskup zagrebački mons. Valentin Pozaić pohodio je u utorak 27. Prosinca 2011., na blagdan sv. Ivana apostola i evanđelista, župu Isusova uskrsnuća u Sesvetskom Kraljevcu te je tom prigodom u župnoj crkvi predvodio misno slavlje i krstio Antoniu, peto dijete u obitelji Ivana i Ruže Marčinković.

U prigodnoj propovijedi mons. Pozaić povezao je doživljaj Isusova rođenja kako ga u Bibliji svjedoči sv. Ivan apostol te radost krštenja svakoga djeteta, posebno iz brojnih obitelji koje tako svjedoče otvorenosti životu.

U koncelebraciji misnog slavlja i obreda krštenja sudjelovao je i domaći župnik vlč. Ivica Cik koji je istaknuo kako je ovo 114. krštenje u župi ove građanske godine, što je značajno više od ovogodišnjeg broja sprovoda.

Oca Biskupa prigodno je darivao nedavno predstavljenom župnom monografijom, izdanom u povodu 40. obljetnice osnivanja župe Isusova uskrsnuća. Pri kraju misnoga slavlja, mons. Pozaić prigodno je darivao obitelj novokrštenice, a na sve prisutne zazvao Božji blagoslov.

Vladimir Marić

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr