HR

Aktualnosti

Objavljeno: 12.12.2011.

Osamnaest novih ministranata u ministrantskom zboru župe

Na treću nedjelju došašća, 11. prosinca u župi sv. Petra i Pavla u Kašini svečanim euharistijskim slavljem koje je predvodio upravitelj župe vlč. Matija Pavlaković u prepunoj crkvi sv. Petra i Pavla obrednim slavljem uvedeno je osamnaest novih ministranata u ministrantski zbor ove župne zajednice.

U asistenciji samog slavlja sudjelovali su i bogoslovi praktikanti: Marko Čolak i Dominik Glasnović. Na početku euharistijskog slavlja ministranti su upalili treću adventsku svijeću te uz kratko meditativno razmatranje promišljali o „anđelu poslušnosti“ koji ih treba podsjećati na poslušnost Kristu i njegovoj Crkvi.

U uvodnom dijelu bogoslov Marko Čolak pročitao je imena svih kandidata, svi kandidati pristupili su tako oltaru s riječima:"Evo me!". Pred velikim brojem župljana, roditelja, braće i sestara kandidati su pristupili obredu uvođenja u ministrantsku službu gdje su izrazili želju da postanu poslužitelji oltara te obećali da će svoju zadaću izvršavati savjesno i časno.

Nakon uvodne molitve upravitelj župe vlč. Pavlaković blagoslovio je nove ministrantske haljine, a poslije su novi ministranti radosno pristupili oblačenju svojih haljina pri čemu su im pomogli mladi bogoslovi. Za vrijeme prinosa darova ministranti i ministrantice su iz ruku vlč. Pavlakovića primali liturgijske predmete: lekcionar, kalež, ciborij, svijeće, kadionicu, ampulice i zvono nakon čega im je progovorio o njihovom liturgijskom značenju.

Na kraju euharistijskog slavlja vlč. Pavlaković čestitao je novim ministrantima: Antolović Lauri, Arambašić Iliji, Barišić Eleni, Barišić Filipu, Cukšver Ivanu, Dramac Luki, Iljić Ivani, Kletuš Dragutinu, Kralj Tomislavu, Lazar Dijani, Maljak Petri, Palikuća Emanuelu, Pavlović Matei, Pavlović Nikolini, Perić Juri, Puzak Antoniu, Skrivanek Enii i Šišak Tatjani na primljenoj službi i podjelio im prigodne nagrade.

Župa sv. Petra i Pavla u Kašini može biti ponosna na svoje ministrante kojih, od dolaska novog župnika, ima dvadeset i pet i vrlo ih je lijepo vidjeti u asistenciji svog župnika. Uz savjesno izvršavanje svojih dužnosti i dolazak na sv. Misu, ministranti ove župne zajednice imaju svoj redoviti susret svake subote, a za služenje kod oltara priprema ih upravitelj župe vlč. Matija Pavlaković s kojim rado odlaze na rekreativne i prigodne susrete.

Marko Čolak

Ispišite stranicu: