HR

Aktualnosti

Objavljeno: 29.12.2013.

Predstava "Radosna vijest u Zaprešiću"Udruga Stepinčeva oaza mira u suradnji sa župom sv. Petra apostola iz Zaprešića 27. i 28. prosinca organizirala je petu godinu za redom "Žive jaslice" u Zaprešiću. U neposrednoj blizini crkve sv. Ivana Krstitelja članovi Udruge „Stepinčeva oaza mira" izgradili su do sada najveći Betlehem koji je privukao veliki broj posjetitelja iz Zaprešića i okolice.

U pozdravnom govoru tajnica udruge prof. Antonija Lacić zahvalila se  članovima Udruge Stepinčeva oaza mira kao i mnogim dobročiniteljima što su stali iza ovog prepoznatljivog duhovnog projekta u Zaprešiću. Predstava „Radosna vijest u Zaprešiću"  odličnom glumačkom izvedbom, scenografijom , plesom i glazbom uprizorila je Kristovo rođenje. Ovogodišnje „zaprešićke jaslice“ obilježila je najbrojnija posjećenost do sada. Prvoga dana sv. Obitelj uprizorila je obitelj Jozić a drugog dana obitelj Barun kojoj je ovo treće uprizorenje u zadnjih pet godina. Predstavu "Radosnu vijest u Zaprešiću" , od sedam činova,  osmislilo je trajni đakon Ilija Nikolić.

Brojni posjetitelji kroz 45 minutno uprizorenje mogli su vidjeti: židovski ples, život betlehemski pastira pri noćnom čuvanju ovaca, Marijino i Josipovo traženje smještaja u Betlehemu te odbijanje nekoliko vlasnika prenoćišta. Uprizoren je dolazak tri mudraca s Istoka i susret s Herodom do njihovog pronalaska malog Isusa u betlehemskoj štalici.

Prvoga dana lijepe božićne pjesme pjevali su između činova Župni Mješoviti zbor sv. Cecilija i Dječji zbor „Božje krijesnice“ pod vodstvom s. Mirele Iličić a drugog dana tamburaški zbor "Gaj" pod dirigentskom palicom Danijela Rožankovića i solo pjevanjem Ane Žagmešter. Najmlađi su posjetitelji, nakon predstave u pratnji svojih roditelja  imali priliku biti u neposrednoj blizini domaćih životinja: krave, magaraca, ovaca, zečeva, purana i janjaca.

U ovaj hvale vrijedan projekt uključeno je više od sto osoba, a pripreme su trajale više od mjesec dana. Glavni pokrovitelji ovogodišnji "Živih jaslica" su Grad Zaprešić i Turistička zajednica grada Zaprešića. Novčani prilog kojeg su malenom Isusu darovali posjetitelji bit će namijenjeni siromašnim i potrebitim obiteljima.

Prvoga dana uprizorenja bio je nazočan i gradonačelnik Željko Turk koji se zahvalio Stepinčevoj oazi mira na širenje autentičnog Božićnog ozračja i svake godine ljepšim jaslicama te je iskoristio priliku kako bi svojim sugrađanima čestitao Božić i zaželio uspješnu i blagoslovljenu novu godinu.


                                                                                                                                                                                                                                                                                   I. Nikolić


Ispišite stranicu: