HR

Aktualnosti

Objavljeno: 30.12.2013.

Proslava Božića i blagdana Sv. Obitelji na Trnjanskoj SaviciI ove je godine  Župa bl. Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici proslavila Rođenje Gospodinovo „malom polnoćkom'“ za djecu i starije u 20 sati, a onda  i polnoćkom. Prije polnoćki pripremljen je prikladan program kao duhovna priprava. Prije one u ponoć, u polusatnom programu pjevani su napjevi vezani uz rođenje djeteta Isusa, od kojih neki prvi put u našoj Župi (Neba stvoritelj, Kad se Isus rodi itd.). Pročitani su i odabrani stihovi hrvatskih pjesnika koji pjevaju o Božiću.

Na sam Božić župnik je na početku sv. mise pozvao nazočnu djecu da priđu betlehemskim jaslicama i poklone se rođenom Djetetu te da poput pastira nekoć, oni sada riječima opišu sve ono što vide u jaslicama i prenesu to onima koji su dalje u prostoru u školi te ne vide jaslice.

Na blagdan Sv. Obitelji nakon sv. mise župnik je opet okupio svu nazočnu djecu pred jaslicama s djetetom Isusom. Prišli su bez straha i manji i veći i oni u majčinu naručju. Nakon molitve i blagoslova župnik ih je poškropio blagoslovljenom vodom uz želju da ih ona podsjeća da su primili sakrament krsta, da su postali djeca Božja, da su Kristovi, kojega će kad porastu moći sami svugdje svjedočiti.


Marija Znika
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda
Ispišite stranicu: