HR

Aktualnosti

Objavljeno: 29.12.2015.

Žive jaslice u Zaprešiću



U izvrsnoj izvedbi Udruge „Stepinčeve oaze mira“ iz Zaprešića po sedmi puta uspješno su organizirane Žive jaslice koje su u večernjim satima 26. i 27. prosinca okupile rekordan broj posjetitelja iz Zaprešića i okolice. Prije samoga uprizorenja predstave nazočnom građanstvu obratila se tajnica Udruge prof. Antonija Lacić koja se zahvalila župi sv. Petra ap., gradu Zaprešiću i Turističkoj zajednici za potporu ovoga  velikog duhovnog projekta u Zaprešiću.    



U ime grada Zaprešića svim nazočnim posjetiteljima Božićne blagdane čestitao je gradonačelnik dipl. oec. Željko Turk: „Na poseban način zahvaljujem članovima Udruge Stepinčevoj oazi mira na velikom trudu što nam sada već tradicionalno približuju Božić s porukama ljubavi i mira“. Sedme Žive jaslice otvorio je zaprešićki dekan Ivan Frkonja koji je svim sugrađanima čestitao Božić i obilje Božjega blagoslova u Novoj godini.



Predstava „Svet noć“ s odličnom glumačkom izvedbom, scenografijom, plesom i glazbom uprizorila je Kristovo rođenje u neposrednoj blizini crkve sv. Ivana Krstitelja.  Predstavu je osmislilo trajni đakon Ilija Nikolić kroz deset činova. Brojni posjetitelji kroz 50 minutno uprizorenje mogli su vidjeti: borbu svjetla i tame, židovski ples, pastiri i zvijezda, Marijino i Josipovo traženje smještaja u Betlehemu, poklon betlehemskih pastira, ples anđela, dolazak tri mudraca s Istoka i susret s Herodom do njihova pronalaska Malog Isusa u betlehemskoj štalici.



Prigodne božićne pjesme svirao je Tamburaško zbor „Gaj“, a pjevale Marija Nikolić i Ana Žagmešter. Najmlađi sa svojim roditeljima poslije predstave mogli su biti u neposrednoj blizini domaćih životinja: magarca, ovaca, janjaca i koza. U taj hvale vrijedan projekt uključeno je osamdeset osoba, a pripreme su trajale više od mjesec dana.

 

Sv. Obitelj oba dana glumila je obitelj Pleteš. Glavni pokrovitelji ovogodišnjih "Živih jaslica" su Grad Zaprešić i Turistička zajednica grada Zaprešića. Novčani prilog kojeg su Malenom Isusu darovali posjetitelji namijenjen je siromašnim i potrebitim obiteljima. (I. N.)

Ispišite stranicu: