HR

Sinoda

Imenovani članovi Povjerenstva za Treće tematsko područje

U pripremi za Treće sinodsko zasjedanje koje će se održati 31. ožujka i 1. travnja 2017., zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić imenovao je članove Sinodskoga povjerenstva za Treće tematsko područje Crkva zagrebačka u zajedništvu svoga poziva i poslanja.

Voditeljem Povjerenstva imenovan je mons. dr. Stjepan Kožul, a članovima preč. mr. Marko Kovač, gđa Nikolina Bizečki, preč. fra Branko Lipša, OFM Cap. i preč. Mario Migles.

Prema odredbama čl. 18 Pravilnika Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije voditelj sinodskoga povjerenstva za tematsko područje ima zadaću: predstaviti tematsko područje o kojem će se raspravljati na sinodskome zasjedanju; moderirati radom sinodskoga zasjedanja; dati pravo riječi prema redoslijedu prijavljenih u Tajništvu Sinode; voditi raspravu i odgovoriti, ako smatra potrebnim, na pojedina izlaganja članova Sinode; nakon rasprave pripremiti tekstove za glasovanje, te predstaviti tekstove prije glasovanja.

Pomoćnici u sinodskome povjerenstvu za tematsko područje u svemu pomažu voditelju sinodskoga povjerenstva za tematsko područje.
 
Tajništvo Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: