Održan sastanak Komisije za provedbu glasovanja

23.2.2017.U četvrtak, 23. veljače 2017. u 11 sati, u prostorijama Tajništva Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije održan je sastanak Komisije za provedbu glasovanja.

Na sastanku su pod predsjedanjem tajnika Sinode dr. Denisa Barića sudjelovali predsjednik i članovi Komisije: preč. Vjekoslav Meštrić, preč. Slavko Kresonja i vlč. Vlado Letinčić.Na sastanku su razmotrene zadaće koje Komisija za provedbu glasovanja treba izvršiti tijekom drugoga dana sinodskoga zasjedanja kada će se glasovati o prijedlozima (propositiones) vezanima uz prvo tematsko područje Crkva zagrebačka u djelu evangelizacije o kojemu je sinodska skupština raspravljala na prvome sinodskom zasjedanju, održanom 9. i 10. prosinca 2016.

Osim toga, Tajnik je naglasio da prijedlozi o kojima će se glasovati nisu zaključci, već su oni načinjeni na temelju 179 intervenata članova Sinode tijekom prvoga sinodskog zasjedanja, a ishod glasovanja o navedenim prijedlozima bit će predan zagrebačkom Nadbiskupu koji ima zadatak pripremiti završni Dokument Sinode, tj. Izjave i odluke Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije.

Sastanak je završen u 12.00 sati.
 
 
Tajništvo Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr