Održan sastanak Povjerenstva za Četvrto tematsko područje

18.1.2018.U četvrtak, 18. siječnja 2018. u 10 sati, pod predsjedanjem zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, u prostorijama Tajništva Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije održan je deveti sastanak Povjerenstva za četvrto tematsko područje Crkva zagrebačka u hrvatskome društvu.
Na sastanku su uz Tajnika Sinode sudjelovali i članovi Povjerenstva: mons. dr. Stjepan Baloban, voditelj, mons. Zlatko Koren, s. Jelena Lončar, prof. dr. Gordan Črpić i Blaženka Jančić.

Nakon uvodne molitve za Sinodu i pozdravnih riječi Nadbiskupa, voditelj Povjerenstva predstavio je metodologiju kojom su se članovi Povjerenstva vodili pri izradi prijedloga. Potom se pristupilo čitanju 48 prijedloga koje je Povjerenstvo oblikovalo na temelju 120 intervenata članova Sinode. U navedeni broj intervenata ubrojeno je i 11 prijedloga vjernika Zagrebačke nadbiskupije koje su uputili Tajništvu Sinode kao izvanjski doprinos sinodskoj raspravi.

Na temelju iznesenih objekcija, ukazivanja na potrebne nadopune i eventualna povezivanja pojedinih prijedloga, članovi Povjerenstva su se obvezali doraditi navedene prijedloge koje će u srijedu, 31. siječnja 2018., predstaviti Predsjedništvu sinode, nakon čega će izrađeni prijedlozi biti dani sinodskoj skupštini na glasovanje. Sastanak je završen u 12.15 sati.

Tajništvo Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr