HR

Sinoda

Održan sastanak Povjerenstva za Drugo tematsko područjeU ponedjeljak, 20. ožujka 2017. u 8.30 sati, u prostorijama Tajništva Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije održan je treći sastanak Povjerenstva za drugo tematsko područje Crkva Zagrebačka u slavljenju Kristova otajstva. Na sastanku su sudjelovali: prof. dr. Ante Crnčević, OFM, voditelj, vlč. mr. Milan Dančuo, preč. Matija Pavlaković, Božana s. Tea Barnjak i Jelena Vuković.

Nakon uvodne molitve za Sinodu i pozdravnih riječi voditelja Povjerenstva, na sjednici se pristupilo oblikovanju prijedloga za izglasavanje na idućem sinodskom zasjedanju. Članovi Povjerenstva su naglasili da su pomno iščitali svih 134 interventa s Drugoga sinodskog zasjedanja, kao i osam prijedloga koje su vjernici Zagrebačke nadbiskupije poslali Tajništvu Sinode kao svoj izvanjski doprinos sinodskoj raspravi.  Potom su članovi Povjerenstva, tijekom višesatne sjednice, zajednički pripremili prijedloge za glasovanje te utvrdili način njihovoga konačnog oblikovanja.

Navedeni prijedlozi vezani su uz teme o kojima se raspravljalo na Drugome sinodskom zasjedanju: Nedjelja-dan Gospodnji, Sakramenti, Blagoslovi i pučke pobožnosti, Kršćanski sprovod, Liturgijske službe, Liturgijska glazba i arhitektura. Sastanak je završen u 13 sati.

Tajništvo Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: