HR

Sinoda

Održana sjednica Predsjedništva SinodePod predsjedanjem zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, u srijedu 21. lipnja 2017., u prostorijama Tajništva Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije, održana je sedma sjednica Predsjedništva Sinode.

Na sjednici su, uz članove Predsjedništva, sudjelovali i članovi Povjerenstva za treće tematsko područje Crkva Zagrebačka u zajedništvu svoga poziva i poslanja.
           
Nakon pozdravnih riječi kardinala Josipa Bozanića i molitve za Sinodu, pročitan je zapisnik sa šeste sjednice Predsjedništva koji je jednoglasno prihvaćen.

Potom je mons. Stjepan Kožul, voditelj Povjerenstva za treće tematsko područje, prikazao metodologiju rada kojom su se članovi Povjerenstva vodili pri izradi prijedloga (propozicija) koji će biti dani na glasovanje članovima Sinode tijekom četvrtog sinodskog zasjedanja 6. i 7. listopada 2017.Nakon što su članovi Predsjedništva dali svoje osvrte na sadržaj pojedinih prijedloga, Predsjedništvo je prihvatilo i odobrilo 51 prijedlog (propoziciju) za glasovanje uz zaključak da se konačni tekst prijedloga dostavi na mišljenje stručnim sinodskim komisijama: Teološkoj, Pravnoj i Pastoralnoj.
 
U drugom dijelu sjednice Kardinal je iznio nekoliko tehničkih napomena vezanih uz hodočašće članova Sinode u Nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovcu i u Krašić, koje će se održati 16. rujna 2017.

Tajništvo Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: