HR

Sinoda

Susret redovnica u Tajništvu SinodeUsusret trećemu sinodskom zasjedanju na temu Crkva zagrebačka u zajedništvu svoga poziva i poslanja, u četvrtak, 9. ožujka 2017., u prostorijama Tajništva Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije održan je susret redovnica - članica Sinode - koje sudjeluju u radu sinodskih zasjedanja. Redovnice su se okupile na vlastitu inicijativu, kako bi zajednički razmišljale o sadržaju Radnoga dokumenta koji, između ostaloga, unutar navedenoga trećega tematskog područja promišlja o temi Posvećenoga života.

Na susretu je sudjelovalo sedam od ukupno devet redovnica koje su imenovane za članice Sinode: Božana s. Tea Barnjak, Martina s. Ana Begić, Nada s. Mirjam Dedić, s. Silvana Fužinato, s. Marija Jozić, s. Jelena Lončar i s. Marija Beata Prkačin. Zbog unaprijed dogovorenih obveza susretu nisu nazočile: Blaženka s. Valentina Mandarić i s. M. Pia Tadijanov.Kako bi doprinijele konstruktivnom iznošenju intervenata tijekom idućega sinodskog zasjedanja, redovnice su se osvrnule na određene naglaske i izazove na koje treba ukazati tijekom iznošenja pojedinih intervenata.
Redovnice su ujedno razmotrile sadržaj Dnevnoga reda korizmenoga susreta redovnica grada Zagreba sa zagrebačkim nadbiskupom kard. Josipom Bozanićem, koji će se održati u četvrtak, 16. ožujka 2017. Budući da će susret biti posvećen Drugoj sinodi Zagrebačke nadbiskupije, redovnice su dogovorile način njihova doprinosa susretu, tijekom kojega će iznijeti svoja iskustva i dojmove o dosadašnjem radu Sinode.

Tajništvo Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije
Ispišite stranicu: