HR

Sinoda

Zaista je bila milost sudjelovati na SinodiIvana Martinko, laikinja, profesorica tjelesne i zdravstvene kulture u Prvoj katoličkoj osnovnoj školi, župljanka Župe sv. Nikole Tavelića u Kustošiji


Zaista mi je, kao laiku, bila milost sudjelovati na Drugoj sinodi Zagrebačke nadbiskupije. U tom jedinstvu prezbitera, redovnika i laika, mogla sam na jednom mjestu iskusiti bogatstvo Crkve koje se očitovalo u različitosti svakoga od nas te različitosti djelovanja Duha Svetoga.

Bez obzira na veliku širinu tema koje su obuhvaćene, u interventima su se iznosila iskustva, poticaji i konkretni prijedlozi za praktičan život i djelovanje Crkve tj. vjernika. Jasno se moglo prepoznati da su i Duh i Zaručnica 'vikali' za obnovom osobnog odnosa s Bogom te svjedočenja služenjem i u evangelizaciji i u konkretnim potrebama života.

Iako je Sinoda službeno završila, pozvala bih naše vjernike na intenzivnu molitvu kako bi Duh Sveti vodio cijelu Crkvu zagrebačku u svojoj mudrosti.

Samo uz Njegovo vodstvo te otvorenost svih vjernika, poticaji sa Sinode mogu postati konkretni u našim životima pa da zaista, kako i geslo Sinode kaže, 'hodimo u novosti života'.
Podijelite na: