Kardinal Bozanić predvodi misno slavlje povodom završetka sinodskog hoda Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije

1.10.2022.

U homiliji euharistijskog slavlja prigodom Zavjetnog hodočašća vjernika grada Zagreba Majci Božjoj Bistričkoj zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić pozvao je sve svećenike, redovnike i redovnice te vjernike laike da se u subotu 1. listopada ponovno okupe u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke.

Svečanim euharistijskim slavljem, koje će predvoditi kardinal Bozanić s početkom u 11 sati, zaključit će se sinodski hod Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije. Uz zahvalu za Sinodu, u tom će se slavlju kardinalu Bozaniću čestitati 25. obljetnica njegove nadbiskupske službe.

Izabrano vrijeme i mjesto upućuju na dva važna dana u povijesti Zagrebačke nadbiskupije koja su povezana s početkom listopada: prvi se tiče 4. listopada 1997. godine, kada je Nadbiskup preuzeo službu zagrebačkog nadbiskupa, a drugi se odnosi na 3. listopada 1998. godine kada je sv. Ivan Pavao II. u Mariji Bistrici blaženim proglasio kardinala Alojzija Stepinca.

Tijekom misnoga slavlja kardinal Bozanić podijelit će trajne mandate vjeroučiteljima, a prijenos slavlja moći će se pratiti na Laudato televiziji, Hrvatskom katoličkom radiju i Radio Mariji.
 
U ponedjeljak 3. listopada 2022. godine u Velikoj dvorani Hrvatskog katoličkog sveučilišta s početkom u 19 sati održat će se koncert Iubili sonus prigodom proslave 25. obljetnice nadbiskupske službe zagrebačkog nadbiskupa i metropolita kardinala Josipa Bozanića. Koncert će biti moguće pratiti uživo na Youtube kanalu Hrvatskog katoličkog sveučilišta.
 
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr