HR

Sinoda

Dokumenti

U svojoj službi naučavanja zagrebački nadbiskup Josip Bozanić koristio je prigodu te je u pravilu svake godine o blagdanu bl. Alojzija Stepinca (10. veljače) u kratkim crtama upoznavao sve članove Zagrebačke Crkve s aktualnim stanjem pripreme nadbiskupijske Sinode, pozivao ih na aktivno kršćansko svjedočenje i po uključivanju i sudjelovanju u pripremi Sinode, a nije im propuštao ni zahvaliti na odazivu u iznošenju mišljenja i pitanja kojima bi se Sinoda trebala baviti.

I zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba i nadbiskupijsko hodočašće mladih u Mariju Bistricu koje se održava u rujnu, u subotu i nedjelju nakon blagdana Rođenja Blažene Djevice Marija, Nadbiskup je redovito koristio kao svojevrsni orijentir u upoznavanju vjernika s događajem nadbiskupijske Sinode.

I neka druga slavlja na razini Nadbiskupije bila su prigoda da se Nadbiskup osvrne na sinodalni hod Zagrebačke Crkve (obljetnica smrti kardinala Franje Kuharića, ređenje zagrebačkih pomoćnih biskupa), a vjernicima se u okviru priprema za Sinodu obraćao i u pastirskim pismima, kao i u obliku Božićne poruke obiteljima.

Ispišite stranicu: