HR

Sinoda

Prof. dr. sc. Blaženka s. Valentina Mandarić

 

Blaženka s. Valentina Mandarić članica je Družbe sestara franjevki od Bezgrješne sa sjedištem u Šibeniku. Godine 1990. diplomirala je na Katoličkome bogoslovnom fakultetu. Iste godine (1990.) upisala je poslijediplomski studij u Rimu, na Fakultetu odgojnih znanosti Papinskog sveučilišta Salesianum u Rimu i 1993. stekla diplomu magistar odgojnih znanosti sa specijalizacijom u pastoralu i katehetici, a 2000., doktorirala je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na temu Religioznost adolescenata u Gradu Zagrebu.

Objavila je nekoliko knjiga, više znanstvenih i stručnih radova na području katehetike, religijske pedagogije i pastorala mladih, sudjeluje u vođenju znanstvenih projekata, aktivna je u javnim medijima, drži predavanja na znanstvenim simpozijima u Hrvatskoj i inozemstvu, organizira stručne skupove i tribine.

Od 2006. godine predstojnica je Ureda Zagrebačke nadbiskupije za vjeronauk u školi. Glavna urednica mrežnog portala Ureda Zagrebačke nadbiskupije za vjeronauk u školi.
Ispišite stranicu: