HR

Aktualnosti

Objavljeno: 03.02.2015.

Bio je svećenik jake vjere i čvrste nadeSprovodne obrede i misu zadušnicu za preč. Stjepana Mlinarića predvodio je u utorak, 3. veljače na zagrebačkom Mirogoju pomoćni biskup zagrebački mons. Valentin Pozaić, u zajedništvu s 50-ak svećenika.Riječi oproštaja uputio je dekan Jastrebarskog dekanata i župnik Župe sv. Nikole biskupa preč. Stjepan Rožanković.

„Bio je svećenik jake vjere i čvrste nade. Ljubazan i susretljiv, rado smo mu dolazili i on je rado dolazio k nama“, kazao je preč. Rožanković, dodajući da je za svoga života preč. Mlinarić neumorno širio vjeru, nadu i ljubav.


 
Preč. Stjepan Mlinarić preminuo je u 83. godini života i 57. godini svećeništva. Rođen je 5. prosinca 1931. godine u Sigetecu, župa Ludbreg. Nakon osnovne škole završio je Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju na zagrebačkoj Šalati, a potom 1950. godine upisao Katolički bogoslovni fakultet u Zagrebu.

Za svećenika ga je 29. lipnja 1957. godine zaredio zagrebački nadbiskup Franjo Šeper.   Kao svećenik službovao je u župama Majke Božje Snježne u Kutini, sv. Mihaela ark. u Prelošćici, sv. Nikole b. u Gušću, Presvetog Trojstva u Krašiću, sv. Mihaela i sv. Ane u Gornjem Prekrižju te na kraju u župi sv. Jurja mč. u Plešivici.

U svojoj svećeničkoj službi vršio je i dužnosti bilježnika te dekana Jastrebarskog dekanata.
 

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
 
Ispišite stranicu: