HR

Aktualnosti

Objavljeno: 14.04.2024.

Blagoslov dostavnog vozila župnog Caritasa na Peščenici

Nakon nedjeljne svete mise 14. travnja ravnatelj Hrvatskog Caritasa fra Tomislav Glavnik, koji je i predvodio euharistijsko slavlje, blagoslovio je dostavno vozilo župnog Caritasa župe Blaženog Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici. Blagoslovu su nazočili župnik p. Nikola Leopold Noso sa župljanima te ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar sa suradnicima.
 
Župni Caritas Župe bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Peščenici djeluje od 13. prosinca 1995. godine. Od prvog dana ozbiljno je krenuo sa svojim djelovanjem te je iz godine u godinu širio i jačao područje rada. Trenutno brine za 111 obitelji koje uključuju 300 osoba. U župnom Caritasu aktivna su 54 volontera od kojih polovica radi isključivo individualno s djecom u vidu pomoći pri učenju te druženju s njima. Drugih 25 volontera radi i pomaže na razne načine u pomoći potrebitima. Od ožujka 2022. godine svaki dan jutarnjim satima u poslovnici Kauflanda preuzimaju donaciju hrane (kruh, pecivo, voće i povrće), te isto dijele nakon preuzimanja. Gotovo svakodnevno obilaze pojedine korisnike u raznim potrebama ili nešto za njih obavljaju, a svake subote od 17 do 19 sati primaju korisnike. Pokušavaju svakome pomoći u njihovim osobnim potrebama. Sve je veća potreba i za bolesničkim krevetima i ostalim medicinskim pomagalima, te lijekovima i higijenskim potrepštinama. Tako trenutno na raspolaganju imaju 11 bolesničkih kreveta koji su uvijek svi na terenu i koje sami odvoze i dovoze. Tijekom cijele godine provode i druge akcije u župi kako bi prikupili sredstva za rad u čemu im pomažu brojni dobročinitelji.
 
Zbog nabrojanih aktivnosti pojavila se potreba za dostavnim vozilom koje je ubrzo i kupljeno uz pomoć Hrvatskog Caritasa, Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, Dominikanske provincije i samog župnog Caritasa, a poduzeće Vektor grupa d.o.o. doniralo je obljepljivanje vozila. Vozilo će uvelike pomoći u daljnjem radu Caritasa.
 
Laura Katarina Jagodić, voditeljica župnog Caritasa Župe bl. Augustina Kažotića
Ispišite stranicu: