HR

Aktualnosti

Objavljeno: 19.01.2017.

Euharistijsko slavlje u župi Navještenja BDM u Velikoj Gorici u sklopu Molitvene osmine za jedinstvo kršćana



Euharistijskim slavljem u srijedu 18. siječnja u župi Navještenja BDM u Velikoj Gorici započela je Molitvena osmina za jedinstvo kršćana u Zagrebačkoj nadbiskupiji.

Euharistiju je predslavio vlč. Danijel Dukić, član Povjerenstva za ekumenizam i dijalog Zagrebačke nadbiskupije u koncelebraciji sa župnikom Norbertom Ivanom Koprivcem. U homiliji, temeljeći je na temi ovogodišnje osmine koja se održava pod geslom „Pomirenje – Ljubav nas Kristova obuzima", vlč. Dukić je istaknuo potrebu pomirenja i molitve za jedinstvo kršćana citirajući pape koji su naglasili važnost gledati više ono što nas povezuje, a ne usmjeravati pažnju na razlike, ono što nas razdvaja. Jer puno je više onoga što nas povezuje.

Nadovezujući se na Ivanovo evanđelje koje donosi Isusov govor o ljubavi, najvažnijem daru Duha Svetoga, naglasio je kako su svijetu potrebni glasnici pomirenja koji će uklanjati zidove, graditi mostove, donositi mir i otvarati životne prostore u ime Isusa Krista. 'Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio.' (Iv 15,12)



Na kraju mise vjernicima je posvjedočila iskustvo ekumenizma i potrebu molitve za jedinstvo kršćana Marija Znidarčić, članica Povjerenstva za ekumenizam i dijalog Zagrebačke nadbiskupije.

Tekst: Snježana Kirinić Grubić
Foto: Marko Marić Blekić
Ispišite stranicu: