HR

Aktualnosti

Objavljeno: 10.05.2024.

Godišnji susret sjemeništaraca i odgojitelja RH i BiH u Novigradu na Dobri

Međubiskupijsko sjemenište u Zagrebu domaćin je ovogodišnjeg Nacionalnog susreta sjemeništaraca, dijecezanskih i redovničkih, iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine koji se tradicionalno održava tijekom mjeseca svibnja, svaki puta u drugoj nad/biskupiji.

Susret pod geslom „U revnosti budite hitri, u duhu gorljivi, Gospodinu služite!“ (Rim 12,11) započinje okupljanjem sudionika u večernjim satima 10. svibnja ove godine u hodočasničkom centru „Vincentinum“ u Novigradu na Dobri.

Program središnjeg dana Susreta u subotu, 11. svibnja, započinje jutarnjom molitvom, a nakon doručka slijedi predstavljanje Sjemeništa. Zatim su predviđena sportska natjecanja sjemeništaraca, a nakon ručka uslijedit će obilazak grada Karlovca i hodočašće u Krašić gdje će, u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Krašiću, sjemeništarci i njihovi odgojitelji sudjelovati u slavlju svete mise koju će, s početkom u 19 sati, predvoditi zagrebački nadbiskup mons. Dražen Kutleša. Nakon večere i obilaska spomen-doma bl. Alojzija Stepinca predviđen je povratak u Novigrad na Dobri i zajedničko druženje u hodočasničkom centru.

Zadnjeg dana Susreta planiran je radni susret odgojitelja, a potom i središnje misno slavlje s početkom u 11 sati u župnoj crkvi u Novigradu na Dobri.

Na ovom tradicionalnom Nacionalnom susretu sjemeništaraca sudjeluju domaćini iz Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu te članovi franjevačkog sjemeništa iz Sinja, Nadbiskupskog sjemeništa „Petar Barbarić“ iz Travnika te sjemeništa franjevaca konventualaca sa zagrebačkog Svetog Duha.

Plodove ovog kongresa preporučamo u Vaše molitve!

Ispišite stranicu: