HR

Aktualnosti

Objavljeno: 07.07.2024.

Hodočašće župa Krapinskog dekanata na Trški Vrh

Misnim slavljem u svetištu Majke Božje Jeruzalemske na Trškom Vrhu u nedjelju 7. srpnja upriličeno je dvostruko slavlje, hodočašće župa Krapinskog dekanata i proslava 20. obljetnice svećeništva vlč. Željka Horvata i vlč. Anđelka Horvatića kao zahvala za dar svećeničkog poziva i služenja. Misno slavlje predslavio je vlč. Horvatić u zajedništvu sa svećenicima iz Krapinskog dekanata uz trajnog đakona Slavka Milakovića, a riječi homilije okupljenim vjernicima uputio je vlč. Horvat.

Na samom početku misnoga slavlja župnik domaćin vlč. Davor Štuljan pozdravljajući okupljene vjernike pozvao ih je na ustrajnost vjere i štovanja naše nebeske Majke Marije.

Vlč. Horvatić uvodeći nazočne u misno slavlje istaknuo je kako trebamo biti zahvalni Bogu za dar života i za sve ono što imamo i posjedujemo.

"Po Mariji nam je došao Isus. Preko Marije ćemo naći Isusa. Marija je naša zagovornica, kad smo u poteškoćama života njoj se utječemo, jer osjećamo da ona jednako stoji pod našim križem kako što je stajala pod Isusovim križem. Kako je važno osjetiti da nisi sam, da nisi ostavljen, već da je netko uz tebe. Naša nebeska Majka je uvijek uz nas, moli za nas i zagovara nas u našim potrebama. Zato hrlimo u njezina svetišta jer tamo se događa susret nas i Marije, koji se pretvara u susret nas i Krista“, istaknuo je u homiliji vlč. Horvat.

U ime svećenika Krapinskog dekanata prigodne poklone jubilarcima predao je dekan preč. Vladimir Drnetić koji je zahvalio na zajedništvu  i bratskoj blizini, ali i ustrajnosti u međusobnim susretima u dekanatu. 

Zahvalivši se na čestitkama, vlč. Horvat i vlč. Horvatić istaknuli su prije svega hvalu Bogu i Majci Božjoj na daru svećeništva te za sve dobro i pozitivno u župama u koje su bili poslani i u kojima sada pastoralno djeluju.

Nakon misnog slavlja uslijedila je zajednička hodočasnička procesija oko oltara Majke Božje Jeruzalemske.
 
Darko Fiket, župni medijski suradnik
Ispišite stranicu: